Респираторни апарати за българските болници дарява "ВП Брандс Интернешънъл"

Безвъзмездната помощ е на стойност 300 000 лева

Лекарите и здравните работници от болниците с най-голяма нужда в страната ще бъдат подпомогнати от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД в усилията им за опазване здравето на българските граждани. Правоприемникът на „Винпром Пещера“ АД категорично подкрепя предприетите действия от Националния оперативен щаб за овладяване на епидемиологичната криза, породена от разпространението на COVID-19. За целта акционерите на компанията ще дарят респиратори, маски и защитни облекла за най-нуждаещите се болнични заведения на стойност 300 000 лева.

Осигуряването на апаратите за обдишване е най-необходимо към настоящия момент, смята Националният оперативен щаб, като това ще помогне на болничните заведения да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса лица.

От „ВП Брандс Интернешънъл“ АД съобщиха още, че дружеството изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID-19. За целта притежаваната от компанията фабрика за спирт „Essentica” работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти.

Коментари

Задължително поле