Ретрограден Меркурий до 5 септември вещае: Макрон, Радев и Борисов да не подписват договори

Обратното движение на планетата съвпада с две ключови събития в България

СПЕЦИАЛНО ЗА "ТРУД"

Настоящата ретроградност на Меркурий в периода 13 август – 5 септември съвпада с три по-интересни събитията.

Първото е пълното слънчево затъмнение на 21 август, което след 38 години може да бъде наблюдавано в 14 от американските щати и северната част на Южна Америка, но не и от България. Напъплиха ни вещания за катастрофи, масови самоубийства, апотеоз на сектите. Бързам да кажа, че когато в Америка наблюдават затъмнението с радост, интерес и с научна цел, без паника, няма да са един или двама хората в България, които ще си внушат страхове, ще се тресат от емоция и ще се чудят къде да се скрият заради асцедента в Риби в 21.25 ч. българско време.

Слънцето у нас отдавна е залязло и не само, че няма да наблюдаваме затъмнението, а и сме лишени от каквото и да било влияние, защото сме извън неговата сянка. Цялото чудо ще продължи по-малко от три минути. И в часа на затъмнението в САЩ и у нас Меркурий няма каквито и да било аспекти със Слънцето.

Второто събитие, което съвпада с ретроградното движение на Меркурий е посещението у нас на президента на Франция Еманюел Макрон на 25 август. Той ще бъде посрещнат във Варна, където ще разговоря с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Вибрацията на деня е носител на размисъл, анализ, преценка на факторите, повлияващи бъдещето на двете държави. За президента Радев денят изисква да се предпазва от неочаквани трудности, за да избегне създаването на недобро впечатление за себе си у госта. За премиера Бойко Борисов датата е отлична и му помага да наложи идеите и предложенията си, а за президента Макрон денят е носител на глобална промяна, на успешно пътуване, на полезни срещи и познанства.

Рано е още за детайлна прогноза. Ще кажа, че в звездната карта на 25 август за София и в рождената на Макрон Меркурий е в съвпад със Слънцето. Ето защо както президентът на Франция, така и Радев и Борисов е редно да притъпят егото си и да мислят за бъдещите полезни отношения в полза на двете държави, а не само за ползата на едната или за евентуални лични ползи. Не бива да се подписват междудържавни споразумения и спогодби заради ретроградното движение на Меркурий или трябва да бъде съобразена клаузата за предписването им след като планетата мине в своето директно движение.

Третото събитие е началото на есенната сесия на Народното събрание, която започва на 1 септември - петък, ден на Венера, с изискване депутатите да се стремят към хармония и разбирателство, но с обща вибрация на деня налагаща такт, търпение и готовност за компромиси в полза на България – малко вероятно. Всеки опит за противопоставяне е орисан на провал заради ретроградния Меркурий, а депутатите, които работят за промяна на статуквото или вредят на управлението ще получат своите заслужени кармични наказания.

Помнете, Меркурий не ни е враг, напротив, той е застъпник за нашите успехи, с готовност ни ги дарява, ако спазим малкото, но важни негови предупреждения.

Предупреждения и развенчаване на митове

Оказва влияние върху умението ни да общуваме

През 2017 година Меркурий е ретрограден четири пъти. Настоящата му, трета за годината ретроградност е в периода 13 август – 5 септември. Последното за годината обратно орбитално движение на планетата е между 3 и 23 декември.

През 1993 година за първи път след завръщането ми от САЩ започнах да тълкувам ретроградното движение на Меркурий.

Разказах популярно и лесно разбираемо какво ни носи ретроградният Меркурий, за да бъдат избягвани кризите и страховете, водещи до сериозни последствия. Тогава не предполагах, че моето предупреждение, каквото имаше и за ретроградността на останалите планети, след време ще се превърне в постоянна мода и ще се изроди в страхотия, докарваща до депресия по-лабилните хора.

Намериха се самоуки астролози и феномени, които с настървение започнаха да демонизират обратното движение на Меркурий. Народът ни само това чака. Пръкнаха се „свише орисани“ тълкуватели на влиянието на планетата. Най-черногледите бяха най-гръмогласни, напипали тънката струнка в душата на българина припяваща му само негативното, страховитото, но не и положителното. Друго си е да го притеснят, да е нещастен, но и да има кого да вини за несгодите си. И ето, вече повече от 20 години не успявам да внеса спокойствие и разбия злокобните митове за ретроградността на Меркурий.

Обратното движение на Меркурий оказва влияние върху умението ни да общуваме, върху вътрешното ни спокойствие и душевно равновесие. На човек не му се работи и ако може отлага задачите си, затова планетата предпочита при своето обратно движение да наложи някои полезни за нас ограничения, за да не сме страдалци заради собственото си неблагоразумие или незнание. Тъй че не се страхувайте. Живота не спира по време на ретроградното движение на Меркурий.

Меркурий е планета с кратка ретроградност. Въпреки това, за да определим глобалното й време на влияние трябва да вземем пред вид формулата 1 ден = 1 година. Сега планетата е ретроградна от 13 август до 5 септември. Това са 24 дни = 24 години, но не изпадайте в паника Повод за притеснения няма.

Въпреки равенството ден - година планетата не ни проваля, защото ако влиянието й водеше до пагубни последици за човечеството, нас, обитателите на планетата Земя вече нямаше да ни има. Това равенство е само предупреждение, че ако сме допускали грешки, ако не сме се съобразили с предупрежденията на планетата, но не искаме да влачим многогодишни последици имаме шанса в периодите на следващите ретроградни движения на Меркурий да поправим грешките си с минимални или без никакви последици. Отново доказателство, че ние сме творци на съдбата си.

Когато Меркурий е ретрограден липсата на внимание и разсеяността достигат непредвидими висоти, егото хвръква до небесата, зачестяват катастрофите, производствените аварии, междудържавните конфликти, атентатите, военните действия. Правилно е да не бъдат подписвани договори за съдружие, защото проблемите впоследствие са неизбежни. Договорите за покупка на предмет или услуга могат да се окажат сгрешени и да донесат бъдещи вреди.

Пътят на успеха

Сватбите са позволени

Ретроградният Меркурий не пречи на сключването на брак и не създава проблеми в семейството, ако младоженците са избрали подходящия ден за целта и не са в период на съдбовна забрана за брак, с което Меркурий няма общо.

Ако в дните на ретрограден Меркурий партньорите си стиснат ръцете и кажат, че ще подпишат договора по-късно, фактическата дата е тази, на която са взели решението. Ясно е, че дори и подписаният след това договор ще носи трудности и проблеми, ако няма клауза за преподписването му по време на директното движение на планетата.

Подаването на документи за пенсиониране също трябва да бъде забавено и да се направи, когато Меркурий не е ретрограден, защото е възможно да възникнат неочаквани проблеми и пенсията да не е в размера, който ви се полага, или пък целият процес да продължи неочаквано дълго без някой да може да ви отговори защо пенсионирането се бави.

Проблеми може да има и заради административна грешка, която след това трудно ще поправите. Ако си създадете проблеми при пенсиониране по време на ретрограден Меркурий, те ще продължат толкова години, колкото дни от датата на допусната от вас грешка продължава ретроградността на планетата, ако нямате начин да направите обрат и корекция на стореното в период на следваща ретроградност.

С планетите шега не бива и е повече от наивно инатливо да се противопоставяме на тяхното влияние. Това е абсолютно невъзможно.

Всеки има право на избор – или ще е връх, или ще е незабележима сянка сред огромната тълпа, изпълнен с пустота, но горд, че е „подлял вода“ на Меркурий. Вместо тарикатлъци е по-добре да бъде подписан договорът с ясното съзнание, че периодът не е подходящ, след което при първата възможност той да бъде преподписан. Този е пътят към успеха. Другото обещава загуба на пари.

Коментари

Задължително поле