Референдум за втора кабинка в Банско (обзор)

Хората в курорта са разочаровани, блокира се развитието на туризма

Искат законодателни промени

В Банско хората не крият разочарованието си от решението на Върховния административен съд (ВАС) за отхвърляне промените в Плана за управление на НП “Пирин”, което на практика спира изграждането на втора кабинка. Затова и в момента в зимен курорт №1 у нас се говори да се инициира местен референдум по темата.

“Решението не ни удовлетворява, то на практика ще спре развитието на туризма и ще обрече курорта на бавна смърт. Затова в най-скоро време ще иницираме провеждането на референдум и на базата на него ще искаме от Народното събрание да направи законодателни промени, които ще доведат до гаранции, че зимния туризъм ще се развива”, каза Димитър Русков, общински съветник и председател на сдружението “Бъдеще на община Банско”. Сдружението организира години наред протестите в защита на втора кабинка и развитието на туризма в Пирин.

“Ние сме най-заинтересовани от запазване на природата и богатството, защото на това се крепи туризма и бизнеса в района”, каза още Русков. Според него е грозно групичка “зелени” да се радват, че са спечелили, т.е. са спрели развитието на един перспективен бранш в страната.

Коментари

Задължително поле