Рефери не искат да свирят на „Барса“

Реферите в Испания не желаят да получават наряди за мачове на „Барселона“. Това написа каталунското издание „Спорт Ес“. Медията съобщи, без да назовава конкретни имена на съдии, че много от тях смятат ръководенето на срещи на „Барса“ за твърде рисково начинание и предпочитат да си го спестят.

От лагера на каталунците напоследък обвиняват арбитрите в тенденциозни отсъждания в тяхна вреда, както и в облагодетелстване на вечния съперник и конкурент за титлата „Реал“ (Мадрид).

Последният скандал бе този уикенд, когато редовен гол на „Барса“ не бе зачетен в двубоя срещу

„Бетис“ (1:1). Реферите не видяха, че топката е преминала голлинията - както се оказа после - с цели 57 сантиметра.

Лично шефът на съдийската комисия във ФИФА - италианецът Пиерлуиджи Колина, се е свързал с ръководството на Испанската футболна федерация и е призовал за взимането на спешни мерки. Легендарният арбитър иска скандалите да бъдат преустановени незабавно. Колина е заявил, че желае световната федерация да бъде държана в течение на събитията и предприетите конкретни действия от страна на испанската централа.

Изданието „Спорт Ес“ обаче наля още масло в огъня. Според медията грешките на испанските съдии са стрували 6 точки на „Барселона“.

„Каталунците бяха фрапиращо ощетени срещу „Селта“ (3:4), „Малага“ (0:0), „Виляреал“ (1:1) и „Бетис“ - пише изданието в своя материал. - Не бяха отсъдени 3 дузпи и не бяха зачетени 2 гола на „Барса“. И вследствие сега „Реал“ има комфорт в битката за титлата.“

„Кралския клуб“ е лидер в Испания с 46 точки и мач по-малко. „Барселона“ е на втора позиция с 42 пункта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят