Рефер скандализира Ю Ес Оупън: Ник, искам да ти помогна

Всеки ден на Ю Ес Оупън предлага нов скандал. Протестите заради жегата и обвиненията в сексизъм заради преобличането на Ализе Корне на корта едва отшумяха и избухна нов. Сътвори го мароканският съдия Мохамед Лаяни, който направи нещо невижданосам поиска да говори с лошото момче на тениса Ник Кириос.

Австралийският скандалджия обикновено е човекът, който търси разговори с реферите, за да се оплаче от решенията им или от поведението на публиката. Но по време на мача си с французина Пиер-Юг Ербер Кириос изобщо не се обърна към стола, дори когато изоставаше със сет и пробив. Вместо това Ник започна да играе безотговорно, което не е прецедент в мачовете му. Лаяни явно реши, че трябва да се намеси и при една от паузите слезе при тенисиста.

Ник, знам, че това не си тиказа реферът, който не съобрази, че микрофоните не са включени. - Гледал съм мачовете ти и знам, че имат страхотни качества. Искам да ти помогна.“

Дали заради думите на съдията или по друга причина, но Кириос се събуди и в крайна сметка стигна до обрат за 4:6, 7:6 (6), 6:3, 6:0. Той обаче не смята, че разговорът е изиграл някаква роля за развитието на двубоя.

Каза, че ме харесва, не знам дали това е някаква помощзаяви 23-годишният Ник. - Според него не играех добре, но аз и сам знаех това. Не ми е помогнал по никакъв начин, това е абсурдно.“

Ербер обаче имаше друга версия по въпроса. „В онзи момент Ник изобщо не играеше, но след това ставаше все по-добъробясни французинът. - В третия и четвъртия сет ме победи, защото беше много по-силен. Но не знам какво да мисля за този случай. Според мен съдията не трябваше да слиза от стола, той не му е треньор.“

От Ю Ес Оупън излязоха с обяснение, че Лаяни слязъл от стола, тъй като на корта било шумно, а реферът искал да уведоми Кириос, че ако има травма, може да поиска медицинска помощ. Това обаче не се оказа достатъчно, за да успокои следващия съперник на австралиецасамия Роджър Федерер.

Не е работа на рефера да слиза от стола и да говори с играчитесмята Маестрото, който мина със 7:5, 6:4, 6:4 през Беноа Пер (Франция). - Разбирам какво се опита да направи, но според мен не ставаше въпрос само заох, не се чувствам добре“. Предполагам, че такова нещо повече няма да се случва в тениса.

На Флашинг Медоус продължават и изненадите. Поставената под ?2 в женската схема Каролине Вожняцки (Дания) отстъпи с 2:6, 4:6 на украинката Леся Цуренко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт