Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Реформаторите провалят Борисов

Борисов не дойде на консултациите в НС, преговарящите обявиха, че има напредък.

В четвъртък щели да гласуват нов кабинет
Зеленогорски обяви: Мажоритарният вот би нанесъл огромни щети

ГЕРБ декларираха, че са готови да дадат свои кадри за министри в бъдещия кабинет с мандата на реформаторите. За първи път в партията на Бойко Борисов не се съобразяват с ретроградния Меркурий, който от вчера отново навлезе в такава фаза. Планетата ще е ретроградна до 8 януари. При сформирането на кабинета “Борисов 2” преговорите продължиха твърде дълго, а от ГЕРБ обясниха, че целта е Меркурий да излезе от позицията, която крие рискове. Преди президентските избори “Труд” писа, че най-голямата партия в парламента бави номинацията си за президент заради ретрограден Меркурий (от 30 август до 21 септември). Астролозите обясняват, че тези периоди се случват 3-4 пъти в годината. Смятат се за критични, тъй като през тях възникват комуникационни недоразумения и решенията, взети по време на ретрограден Меркурий, най-често се налага да бъдат преразгледани.

След вчерашните преговори на ГЕРБ с реформаторите Цветан Цветанов заяви, че “има ясно изразено парламентарно мнозинство за ново правителство с мандата на РБ”. Той обясни, че разговорите ще продължат и днес в търсене на пресечни точки за сформиране на кабинет. Цветанов коментира, че имало сближаване по програмата. Твърдението му прозвуча доста странно, тъй като между ГЕРБ и РБ има подписано коалиционно споразумение с приоритети още преди съставянето на правителството и нищо не налага тяхната промяна. Шефът на парламентарната група на ГЕРБ нищо не каза за промените в изборните правила. Именно те бяха анонсирани от премиера в оставка Бойко Борисов като мотив за подкрепа на правителство в рамките на 43-тото НС. “Заслужава си да се оттегли малко времето с толкова, колкото да се приеме избирателният закон съгласно референдума. В противен случай изборите няма да са легитимни”, каза Борисов и подчерта, че трябва да се приеме 100% мажоритарен вот. Реформаторите обаче се опитват да провалят Борисов.
“Мажоритарният вот, по начина, по който мина на референдума, би нанесъл огромни поражения върху българската демокрация и няма да подкрепим подобно обстоятелство”, категоричен бе Найден Зеленогорски.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Правителство ще се направи, за да разпределят парите за крадене, а след това айдуците ще се скарат и правителството ще се разпадне. Всички приказки за стабилност, светло бъдеще, загриженост за държавата и народа са лъжи. Иде реч за милиарди, които трябва да откраднат -к-е-л-е-ш-а- бойко и айдуците.

  2. ти да видиш: гербаджийската шайка “ще даде министри” за министерства, но само от които може да се краде, а помиярите от РБ ще дадат премиер-мюре, който после ще опере пешкира и ще бъде одюкан, вместо ритни-топковеца от Банкя…

Отговорете