Реформаторите търсят подкрепа от ГЕРБ за съставяне на мнозинство в НС

Реформаторския блок кани следващата седмица ръководството на ГЕРБ, за да си изяснят има ли парламентарно мнозинство, което да застане зад евентуално правителство в рамките на този парламент.

В ранния следобед РБ се събра на среща, от която стана ясно, че блокът ще търси подкрепата на ГЕРБ за постигане на мнозинство в парламента при настоящите условия.

Заместник-председателят на парламентарната група Румен Христов обясни, че реформаторите нямат обща позиция засега, защото все още нямат връчен мандат, но кани премиера в оставка Бойко Борисов на преговори.

"Съжаляваме, че Бойко Борисов върна мандата. Трябваше да се продължи започнатото от неговото правителство и коалицията, в която участваме и ние, но така или иначе това се случи. Нямаме никакво решение, защото ние не сме в хипотеза на връчен мандат на Реформаторски блок. На казаното от господин Борисов, че би чул какво са казали Реформаторския блок, ние предлагаме следващата седмица, в удобно за политическите формации време, да се срещнем и да поговорим", каза Румен Христов, цитиран от БНР.

"Не говорим за правителства, говорим за мнозинство в парламента. Дали има такова, дали ще се стигне до мнозинство за подкрепа на изпълнителна власт ще видим", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика