Реформаторският блок пусна в коалицията и бивш партньор на Бареков и Ковачка

Председателят на Земеделски народен съюз Румен Йончев

След като привлякоха партията на Светльо Витков и даже заради нея прекръстиха коалицията си на „Реформаторски блок – Глас народен“, „реформаторите“ привлякоха още един партньор – Земеделският народен съюз с лидер Румен Йончев. Това стана ясно от решение на ЦИК от вчера, публикувано днес.

На предишните парламентарни избори ЗНС се коалира с „България без цензура“ на Николай Бареков. След разцеплението в групата депутатите Йончев и заместникът му Явор Хайтов останаха в групата, ръководена от председателката на Български демократичен център (бившата ЛИДЕР) Красимира Ковачка.

Миналата година ЗНС обяви, че се обединява с БАСТА на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров и бившия земеделски министър Мирослав Найденов под името „Народен съюз“. Това обаче очевидно не се е случило, тъй като Йончев е подал документи в ЦИК от името на Земеделския народен съюз.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Така е – веднъж опитал сладкото всеки го иска ! А т.н. “ реформатори “ – пристават на други , с които се надяват да останат в играта .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.