Протест в защита на учителката, обвинена, че е ударила с чин ученичка

Пожар горя в бежански център на гръцкия остров Самос

Двама души са в болница след катастрофа на подбалканския път София – Бургас

„Фолксваген“ отлага решението за изграждане на завод в Турция заради операцията в Сирия

Мъж стреля с газов пистолет срещу свой съсед в Бургас

Д-р Ангел Кунчев: В момента няма грип у нас, епидемията се очаква в края на януари

70 станаха жертвите на тайфуна „Хагибис“

19-годишен моторист загина край Симитли

Изтича срокът за отпускане на еднократна помощ за първолаци

Повдигнаха обвинения на убиеца на трима българи в Чикаго Стрелецът писал заплашителни бележки, сочещи, че планира насилие

7 звезди, които мразят ролите, направили ги известни На Кейт Уинслет й се гади от песента на "Титаник"

САЩ наложиха санкции на Турция заради операцията в Сирия

Слънчево време днес, температурите стигат до 28 градуса

МВР: 10 души са задържани преди мача България – Англия

Рецептите на Георги Георгиев

В последния ден от работната седмица ви представяме и последната рецепта на майстора в кухнята на „Зодиак“ Георги Георгиев, консултант към кухнята на рок бар RockIT.

Вицепрезидентът на мотоклуб „Жокерите“ ни представя две лесни и вкусни рецепти, които са идеални бирени мезета не само за петък вечер.

 

Двоен чийзбургер 

Необходими продукти:22-2

Телешко кюфте Блек Ангъс    2 бр.

пресен домат  1 резен около

кисели краставички на слайс   4/5 бр.

салата айсберг   100 гр.

зелена салата   1 листо

чедър слайс   1бр.

майонеза   1 с.л.

конфи от лук*    100 г.

питка за бургер   1 бр.

 

*Конфи от лук

3 глави червен лук

20 мл. зехтин

50 мл. балсамов оцет

50 мл. червено вино

20 гр. кафява захар

10 гр. краве масло

стрък прясна мащерка

 

За барбекю соса (по желание):

лук

пасирани пресни домати

люта чушка

мащерка

пушен пипер

захар

розмарин

Начин на приготвяне: 

Изпичаме телешкото кюфте на вече загрята плоча. Преди да го свалите, поставете слайса чедър, за да се разтопи върху него. Подгответе питката за бургера като я разрежете на две половини. Едната намжете с майонезата, а другата с барбекю соса. Покрийте страните със свежите салати, прибавете домата, киселите краставички и конфито с лук.

На барбекю соса: Започнете приготвянето на соса като запържите лука. Пасирайте доматите с лютата чушка и ги прибавете към запръжката. Прибавете и останалите подправки. Може да добавите соса и отделно от бургера, като го изсипете в подходяща сосиерка.

Конфи от лук: Запържваме нарязания на полумесеци лук в нагорещен зехтин до омекване. Прибавяме в тигана балсамов оцет, вино и стръкче мащерка. Задушаваме до пълното редуциране на течността. Карамелизираме със захарта и гланцираме с маслото.

 

Картофен чипс 

Необходими продукти:22-3

картофи   300 грама

зехтин     3 с. л.

лют червен пипер   2 щипки

сладък червен пипер    ¼ чаена лъжичка

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на резенчета с дебелина около 2-3 мм. Сложете ги в купа и ги омесете с 1 супена лъжица зехтин, червен пипер, лют червен и черен пипер. Посолете и разбъркайте. В голяма тава подгответе два слоя фолио за печене. Намазнете със зехтин горния слой и поставете върху него картофите. Сложете тавата в предварително загрята фурна до 200 градуса. Печете 15 минути, след което обърнете чипсчетата и намалете фурната до 180 градуса. Печете още 15 минути, докато картофения чипс не придобие златистокафяв цвят и хрупкава коричка.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.