Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

11 загинали и 46 ранени при катастрофа с автобус в Турция

47-годишен пътник загина при катастрофа в Търговищко

Търговец завъртя наркооранжерия в къща

Рецептите на Зеки Гюнеш

Някои легендарни ориенталски ястия представя днес в „Зодиак“ майсторът в кухнята Зеки Гюнеш. Тайната на пюрето от патладжани и съставките на уникалния десерт кюнефе можете да разгадаете в рецептите му, които той приготвя в ресторант Orient Garden.

 

Мутабал

Необходими продукти:14585513_10153827197612617_460976868_n

патладжани – 1 бр. (голям, около 450 г)

чесън – 3 скилидки, намачкан

лимонов сок – 1 ч.л.

тахан – ¼ ч.ч.

цедено кисело мляко – ¾ ч.ч.

зехтин – 2 с.л.

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжанът се изпича във фурната и се обелва. Когато изстине, се прави на пюре с блендер с тахана, цеденото кисело мляко, лимоновия сок и сол.

Предястието може да се сервира, поръсено със зърна от нар, червен пипер и магданоз.

 

Кюнефе

Необходими продукти:14555802_10153827197622617_2031321944_n

За 4 порции

450 г захар

350 мл вода

3 с.л. лимонов сок

400 г суров кадаиф

400 г сирене моцарела

200 г краве масло

счукан шамфъстък за поръсване

Начин на приготвяне:

Захарта и водата се кипват, докато станат на сироп. Прибавя се лимоновият сок и съдът се сваля от огъня. Оставя се да изстине. Кадаифът се разделя на нишки, а сиренето се накъсва. Маслото се разтопява в малка тавичка, слага се половината кадаиф, разпределя се сиренето и се покрива с останалия кадаиф. Пече се около 30 минути на 170 градуса, докато стане златистокафяв. Изважда се и се залива със студения сироп. Захлупва се за няколко минути и се поръсва със счукан шамфъстък. Десертът се сервира горещ, за да се точи сиренето.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.