Рецидивист влиза в затвора заради телефонна измама

29-годишният признал и върнал парите

Рецидивист е осъден на 2 години и 6 месеца затвор за измама на жена, от която прибрал 8000 лв., преструвайки се на лекар, който ще спасява зрението на дъщеря й. Присъдата е произнесена от Разградския районен съд след сключено споразумение на дадения на съд с обвинението. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

29-годишният рецидивист Димо Д., който вече бил съден за измами, попаднал на стационарния телефон на жертвата от село Дянково, след като набирал различни номера от мобилния си телефон. Това станало на 21 декември миналата година. Преправил гласа си и плачейки успял да убеди жената, че звъни дъщеря й, която обяснила, че е гръмнал бойлерът у тях и не вижда. Уж пострадалата щерка допълнила, че са нужни 12 000 лв. за спешното й лечение. Парите щял да дойде да вземе лекар от болницата.

Жертвата, като всяка майка, изпаднала в паника и тръгнала да събира всички пари, които били вкъщи. В това време измамникът се обадил пак и този път се представил като д-р Здравков. Дал инструкции къде да остави жената парите, които тя обяснила, че са само 8000 лв. Димо помолил свой познат да го откара в селото и прибрал парите. Дал на превозвача си 500 лв. за услугата.

Вечерта разтревожената майка се свързала с дъщеря си и разбрала, че за щастие инцидент няма, но пък била измамена.

Полицията разкрила измамника по записи от камери, уточняват от Апелативна прокуратура във Варна.

Измамникът върнал парите на жената. Тъй като имал пет предишни присъди бил подведен под отговорност за престъпление в условията на опасен рецидив.

Коментари

Задължително поле