Рецидивист извършил второ престъпление по време на висящо дело

Снимка: Архив

Спипаха опасен рецидивист, който за броени дни е извършил второ престъпно деяние по време на висящо дело в Районния съд в Горна Оряховица. На многократно осъждания мъж е съставено наказателно постановление по Указа за борба с дребното хулиганство.

На 1 май в 20,55 часа е получено съобщение за възникнал скандал в железничарския град. Изпратените на място полицейски служители установили три момичета и момче на 16 и 17-годишна възраст и криминално проявеният Илиян Асенов на 45 години. Оказало се, че рецидивистът отправял ругатни и обиди към младежите и нанесъл удари в областа на тила на момчето. На основание чл. 6б от УБДХ И.И. е съставен АУАН. Преписката е внесена в Районният съд в Горна Оряховица.

Там срещу Илиян Асенов се води и друго дело за кражба на инструменти на майстор, който санирал блок по алпийски способ. Случката се разиграла на 19 април и още същия ден след жалба на потърпевшия, чевръстият апаш бил разкрит и задържан. На 20 април му било повдигнато обвинение, а на следващия ден Районната прокуратура внесла срещу Асенов обвинителен акт в съда. Така само за два дни злосторникът бил спипан и изправен на подсъдимата скамейка.

По време на делото обаче изпеченият престъпник се примолил на съда да бъде пуснат, за да отиде до София, където бил работил като строител, за да си вземе неизплатени заплати. Магистратите проявили снизхождение към него и отложили делото за 4 май. Вместо това обаче Илиян Асенов извършил второ престъпление и в момента е прибран в ареста като прокуратурата ще настоява да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право