Рецидивист отправил смъртни заплахи към търновка, защото я харесвал

Снимка: Архив

Служители на полицейското управление във Велико Търново установиха 43 - годишен мъж, отправял закани за убийство срещу 30 - годишна жена.

В периода 28-30 юли, Р.Р. от Самоков, известен на органите на МВР, осъждан, е отправил закани за убийство срещу 30 - годишна жена от Велико Търново. Търновката има две деца, които изпаднали в шок от заплахите за саморазправа срещу майка им. Жената дори напуснала жилището си и се нанесла при родителите си от страх, че непознатия може да й посегне. След сигнал в полицията и активни действия от страна на органите реда е установено, че автор на злодеянието е самоковският рецидивист, когото жената не е виждала през живота си. Той, обаче, я наблюдавал, тъй като му харесала. Чрез заплахите решил да предизвика внеманието й върху себе си.

В полицейското управление във Велико Търново е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, извършена му е криминалистическа регистрация, привлечен е в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право