Рецидивист преби служител на бензиностанция край Сливен

Снимка: Архив

Тежък инцидент на бензиностанция в Сливенско. Служител беше пребит от клиент, който искал да купи цигари, въпреки че в обекта не продават. Нападателят остава в ареста за 72 часа, реши днес прокуратурата в Сливен, информира БТВ.

Бензиностанцията е единствена високо в планината. В отдалеченото балканско село Стара река, където се намира, рядко минават автомобили.

На 24 октомври рано сутринта в бензиностанцията влязъл млад мъж и поискал да купи цигари. Когато разбрал, че не продават станал агресивен и нападнал служителя на бензиностанцията.

Охранителните камери в бензиностанцията показват бруталния побой над 61-годишния Васил Андреев. След травмите от побоя, той едвам върви. Разказва, че мъжът се нахвърлил върху него след като разбрал ,че няма цигари.

„Като ме ритна ...дали един, дали два, три пъти – аз не помня. Той ме ритна така, че ми изкара въздуха ... и аз след това вече бях неадекватен”, разказва Васил Андреев.

Нападателят е добре познат на полицията. 29-годишният Георги Станков е криминално проявен, излязъл скоро от затвора. Няколко съседни села са в страх от него. В страх след нападението живее и семейството на пребития Васил Андреев.

„Той не разсъждава като нормален човек.Преди 3-4 години беше влязъл при една баба и после бабата почина”, спомня си нападнатият мъж.

Нападателят остава в ареста за 72 часа. От прокуратура в Сливен казаха пред БТВ, че утре ще искат за него постоянна мярка „задържане под стража”.

След инцидента собствениците на бензиностанцията ще вземат допълнителни мерки за сигурност. Те ще сложат паник-бутон,за да защитят служителите си.

Коментари

Задължително поле