Решаваме лятно или зимно часово време до утре

Министерството на енергетиката изготвя националната позиция

Гласове се приемат до 11 октомври

Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за това лятно или зимно часово време да избере страната ни в бъдеще. Всеки, който желае да даде своя глас, може да го направи до 11 октомври 2018 г. на следния интернет адрес: https://www.euaffairs.government.bg/page.php?c=24&d=15676

Европейската комисия предложи в началото на септември отпадането на местенето на часовниковите стрелки всяка пролет и всяка есен. Промяната на регламента за определяне на лятно и зимно часово време ще бъде обсъдено от всяка държава членка, която трябва сама да избере към кой от сегашните часови варианти ще се придържа в бъдеще.

Близо 9 000 българи вече са гласували в българската анкета за своето предпочитание за избор на постоянно часово време у нас, което да бъде въведено от следващата есен.

Всяка държава членка ще трябва до април 2019 г. да съобщи кое часово време възнамерява да прилага като постоянно. Предвижда се последното задължително преминаване към лятно часово време да бъде на 31 март 2019 г. След това държавите членки, които желаят да преминат постоянно към зимно часово време, ще имат възможност за последна сезонна смяна на часовото време на 27 октомври 2019 г.

Коментари

Задължително поле