Решават бъдещето на родния футбол на 7 юни

Бъдещето на българския футбол ще се решава на 7 юни (неделя), броени дни след края на първенството. Това решение взе Изпълкома на БФС на свое заседание. В Деня „Х“ ще бъде избран новия президент на централата, след като през октомври Борислав Михайлов хвърли оставка. До лятото неговата длъжност ще заема Михаил Касабов, както стана ясно още в средата на миналия месец. Промените по високите етажи на „Дома на футбола“ в Бояна обаче продължават. Йордан Лечков вече не е вицепрезидент на БФС след решение на членовете на Изпълкома. Освен това героят от САЩ `94 няма да изпълнява повече и длъжността отговорник за националния отбор на България. И двете позиции, които досега заемаше бившият кмет на Сливен, бяха поверени на Емил Костадинов.

„Освободихме го защото създава напрежение и не е уместно на този етап хората да си мислят, че сме против държавата – обясни Венцеслав Стефанов, президент на „Славия“ и член на Изпълкома. - Ако Емил Костадинов се кандидатира за президент, ще го подкрепя със сигурност. 94-та година този човек донесе най-голямата радост на България и мисля, че ще му отива.“

Така на практика Екзекутора на Франция бе повишен само дни след скандалните репортажи на Бтв. В тях бившият играч на ЦСКА и „Байерн“ бе обвинен, че като отговарящ за лагери на подрастващите е допуснал заплащане по завишени цени за настаняване в хотели, част от които са свързани с членове на Изпълкома на БФС. Самият Костадинов призна, че е обиден от обвиненията и намекна, че ще си търси правата докрай.

И докато в „Дома на футбола“ бяха утвърдени всички промени, а също и важната дата, в сградата продължаваше да се извършва полицейска проверка в офисите на БФС. Униформените преглеждат документи вече трети ден. Акцията е по подозрения в икономически престъпления, разкриха през седмицата от МВР.

Коментари

Задължително поле