На 26 май 2018 да почерпят

Плътско познание с Джилиън Андерсън

НАСА ще строи завод за ракети на Луната

Макрон пред Путин: Дълбоко вярвам, че историята и съдбата на Русия са в Европа

Матю Нимиц: Няма окончателно решение по спора за името на Македония

Кучето Ричи, което откри хероин за 12 млн. лв. Пратката пътувала от Турция за Белгия в ТИР, натоварен с чували теракол

И Зоран Заев беше при папа Франциск (ВИДЕО)

Рахой няма да свиква предсрочни парламентарни избори в Испания

Българин откупи картина за милиони и я върна у нас

25 лева за ден плаж в Гърция Копърки подбиват цените, возят без документи

Китай: От търговска война със САЩ няма да има печеливши

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 26 май 2018

Съдът остави в ареста шефа на КАТ-Благоевград, другият излезе срещу 7000 лева

Нинова в Галиче: Дайте пример на цяла България – изгонете мутрите от властта!

За втора вечер абитуриентите в Благоевград показаха стил и красота на червения килим

Решават дали заводът на Цветан Василев в Парачин да влезе в ликвидация

Факсимиле от "Данас"

Съдът в Крагуевац ще реши днес дали Стъкларският завод в сръбския град Парачин, който е собственост на Цветан Василев, да бъде обявен в несъстоятелност, пише “Данас”.

Искането за започването на процедурата за предликвидационно състояние бе взето от съда на 4-ти май по молба на “Veksilum Balkan”, която бе създадена преди три месеци в Чачак, като подразделение на виенския “Vexillum SB”. Тази компания е предявила иск от 47.3 млн. евро. Има подозрения, че зад този иск стои самият Цветан Василев, противоречивият български бизнесмен, издирван от Интерпол, но който работи безпроблемно в Сърбия, съобщава още белградския вестник-

Според изданието има съмнения, че двама висши функционери от управляващата партия на премиера Александър Вучич също се борят за превземането на завода. В искането за обявяване в несъстоятелност се посочват редица транзакции на акции от завода в Парачин, които “са се разхождали през 2015 г.”, когато в завода влиза ново ръководство, когато той за втори път е продаден на фирмата “Глас индустри”.

В обяснението пише, че дългът се образувал, след като е изтекъл срокът за изплащане на четирите заема на собственика на завода от 2012 и 2013 г. Тези задължения са взети на 25-ти март 2015 г. от известната компания “Ripers limited” от Вирджинските острови, а пет дни по-късно пристига паричното искане в белградската “Korp investment”.

Този договор е прекъснат на 1-ви октомври същата година, в момент когато членовете на Надзорния съвет начело с Милорад Пушич превземат ръководството на завода. 100% участие в “Korp investment” има фирмата “Митон”, която е собственост на дъщерята на Пушич, а той самият е директор и на двата завода, пише още “Данас”. По този начин акциите отново се връщат на “Ripers limited”, но само ден по-късно те намират нов купувач от Сейшелските острови – “Stagiori limitid”. В началото на тази година те са откупени от “Veksilum Balkan”, която в началото на месец април подава молба за обявяване в несъстоятелност, защото SFC няма възможност за никакви плащания.

Интересен факт е, че компанията майка “Vexillum” във Виена се ръководи от Стефан Бенчев, близък на Цветан Василев, което повдигна подозренията, че зад иска за обявяване в несъстоятелност стои самият Василев.

(Превод БГНЕС)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Аз пък прочетох: Решават дали Цветан Василев да влезе в затвора заради ликвидацията на КТБ

  2. До каквото се е докоснал Цветан Василев – Фараона, всичко е стигнало до ликвидация! А той продължава да седи на свобода!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.