ВТ-Криминалисти откриха канабис в два имота във Великотърновска област

10 години затвор за причинена тежка телесна повреда в Гърция при шофиране

Жилищната сграда в Пловдив, чийто покрив беше отнесен, остава обитаема

Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение

Коя е буквата на живота

Владимир Чуков: Арестуваните за трафик на мигранти са действали от години

Д-р Крис Проктър, главен научен директор на Бритиш Американ Табако пред „Труд“: БАТ трансформира тютюневата индустрия чрез иновации

Пожарът в ТЕЦ „Марица Изток 2“ е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка

Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Изтребителите нямат общо с партийните субсидии Каквито и преговори да водят екипите, ако Бойко Борисов каже, сделка ще има

Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Решават дали заводът на Цветан Василев в Парачин да влезе в ликвидация

Съдът в Крагуевац ще реши днес дали Стъкларският завод в сръбския град Парачин, който е собственост на Цветан Василев, да бъде обявен в несъстоятелност, пише „Данас“.

Искането за започването на процедурата за предликвидационно състояние бе взето от съда на 4-ти май по молба на „Veksilum Balkan“, която бе създадена преди три месеци в Чачак, като подразделение на виенския „Vexillum SB“. Тази компания е предявила иск от 47.3 млн. евро. Има подозрения, че зад този иск стои самият Цветан Василев, противоречивият български бизнесмен, издирван от Интерпол, но който работи безпроблемно в Сърбия, съобщава още белградския вестник-

Според изданието има съмнения, че двама висши функционери от управляващата партия на премиера Александър Вучич също се борят за превземането на завода. В искането за обявяване в несъстоятелност се посочват редица транзакции на акции от завода в Парачин, които „са се разхождали през 2015 г.“, когато в завода влиза ново ръководство, когато той за втори път е продаден на фирмата „Глас индустри“.

В обяснението пише, че дългът се образувал, след като е изтекъл срокът за изплащане на четирите заема на собственика на завода от 2012 и 2013 г. Тези задължения са взети на 25-ти март 2015 г. от известната компания „Ripers limited“ от Вирджинските острови, а пет дни по-късно пристига паричното искане в белградската „Korp investment“.

Този договор е прекъснат на 1-ви октомври същата година, в момент когато членовете на Надзорния съвет начело с Милорад Пушич превземат ръководството на завода. 100% участие в „Korp investment“ има фирмата „Митон“, която е собственост на дъщерята на Пушич, а той самият е директор и на двата завода, пише още „Данас“. По този начин акциите отново се връщат на „Ripers limited“, но само ден по-късно те намират нов купувач от Сейшелските острови – „Stagiori limitid“. В началото на тази година те са откупени от „Veksilum Balkan“, която в началото на месец април подава молба за обявяване в несъстоятелност, защото SFC няма възможност за никакви плащания.

Интересен факт е, че компанията майка „Vexillum“ във Виена се ръководи от Стефан Бенчев, близък на Цветан Василев, което повдигна подозренията, че зад иска за обявяване в несъстоятелност стои самият Василев.

(Превод БГНЕС)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Аз пък прочетох: Решават дали Цветан Василев да влезе в затвора заради ликвидацията на КТБ

  2. До каквото се е докоснал Цветан Василев – Фараона, всичко е стигнало до ликвидация! А той продължава да седи на свобода!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.