Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър (СНИМКИ)

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Решават по спешност проблемите около реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград

В процес на изглаждане са всички проблеми, които трябваше да бъдат решени при реконструкцията на високоскоростния път Пловдив – Асеновград, стана ясно след днешната работна среща, домакин на която бе областният управител на Пловдив Здравко Димитров. На нея присъстваха шефът на АПИ, кметовете на общините Пловдив, Асеновград, Куклен и Родопи, собственикът на фирмата изпълнител на Асеновградско шосе, представители и шефове на „Пътпроект“, Напоителни системи, ЕВН “Електроразпределение – Юг“, Областно пътно управление – Пловдив, РИОСВ-Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините и областна администрация. На срещата за кратко присъства и вицепремиерът Томислав Дончев.

Проблемът с коригирането на напоителните и отводнителните канали, които минават през трасето, ще бъде решен до дни, за да може да стартира проектирането и изграждането на локални платна и кръговите кръстовища на Долни Воден и в началото на Асеновград.  Възлагането и проектирането на локалните платна е ангажимент на трите общини Асеновград, Куклен и Родопи. От ЕВН “Електроразпределение – Юг“ предадоха проекта за електрозахранване на „Тракия икономическа зона“, чиято процедура очаква решение вече 6 месеца. Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че забележките по проекта за кръговото на изхода на Пловдив са отстранени и парцеларният план е готов за съгласуване.

Бяха обсъдени и проектите за удвояване на Околовръстното шосе, както и изграждането на Източна дъга на  Пловдив, която да свързва Асеновградско шосе с Ягодовско шосе. Подготвя се проект за изграждане на 7-километров четирилентов околовръстен път с едно локално платно между  „Скобелева майка“ и Асеновградско шосе. Предстои да бъде изготвен парцеларен план, след като да започне отчуждаване. След края на срещата премиерът Бойко Борисов, който лично се ангажира да помага за реализацията на важните транспортни проекти на Пловдивска област, се обади на губернатора Здравко Димитров, за да получи информация за конкретните мерки, които ще се предприемат за разрешаване на проблемите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.