Решават съдбата на ученика, бил с кол учител в Садово, след като излезе от ареста

Едното от момчетата, участвали в побоя над учителя по английски език в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово, минава от дневна в индивидуална форма на обучение.

Това реши извънредният педагогически съвет, който се проведе днес в училището. Какво да е наказанието на 17- годишния Атанас, който удари с дървен кол преподавателя си, ще се обсъжда едва след като момчето бъде освободено от ареста , съобщава БНТ.

Пострадалият Антон Велков не участва в педагогическия съвет, защото все още е в болнични и се възстановява. Следващата седмица, когато се върне на работа, ще реши дали остава в училището.

"Атанас Анков Георгиев в момента продължава да бъде задържан. Неговото поведение не можем и няма как да разгледаме, защото неговото отсъствие възпрепятства това. Когато бъде освободен или когато съдът и прокуратурата се произнесат, тогава можем да разгледаме и неговото поведение. Третото момче е бил наш ученик до август 2017 г., от този момент нататък той не е наш ученик, защото е отпаднал", каза директорът Димитър Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България