Решението за наказанието на ЦСКА - следващата седмица

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев заяви, че комисията ще събира до петък доказателства, информация и становища, свързани с инцидентите на баража ЦСКА – ЦСКА 1948, а решението за наказания се отлага за другата седмица.

Бесни привърженици прекъснаха мача минути преди края и при резултат 2:0 за ЦСКА 1948. Те нахлуха на терена, гониха противниковите футболисти, стигна се до удари както към играчи на терена, така и към длъжностно лице - делегата Христо Ботев. 
БТВ припомни правилата в Дисциплинарния правилник - член 37 урежда наказанията за клубовете заради действия на и извън терена.
 Нахлуването на публика с последствия (в случая съдията беше принуден да спре мача) се наказва с глоба от 10 000 лв. и лишаване от домакинство за 2 мача. 

Същата е санкцията и за "Опити за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни или длъжностни лица" - 10 000 лв. и лишаване от домакинство за 2 мача. 

Ударите по служебно лице, тоест футболист, треньор, част от щаба на един от двата тима, се наказват с лишаване от домакинство от 1 до 4 срещи и още 10 000 лв. 

 Най-суровото наказание е за удар на длъжностно лице. В тази графа влиза делегатът. Санкцията е от 1 до цели 6 мача лишаване от домакинство и 10 000 лв. глоба.
Колко сурово наказание ще бъде наложено на ЦСКА, зависи от тълкованията на Дисциплинарната комисия. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ