Рибари поискаха „морски КАТ“ срещу бракониерите

Рибари от Бургас поискаха от инспекторите на ИАРА да бъдат безкомпромисни с бракониерите. „Трябва да сте като морски КАТ. Особено строги бъдете с траленето за бяла мида“, заявиха риболовците.

Според Димитър Янчев, председател на сдружението „Морски сговор“, от години проблемите са едни и същи. Искаме риболовните кораби да тралират на една миля от брега, защото иначе закачат и късат мрежите ни.  1 миля се равнява на 1800 метра. Да контролират изкупуването на маломерна риба. Миналата есен се продаваше чернокоп по 5- 6 мм, виждал съм и съвсем малък калкан да се продава, което е недопустимо и направо си е престъпление“, коментира пред „Труд“ Янчев.

Негови колеги споделиха, че са поискали ИАРА да са пряк телефон между тях и министъра.

Да има работна група с наше участие, за да им сътрудничим навсякъде, където има нужда но и те да ни помагат, отсякоха морските и поясниха защо са поискали среща точно сега: Наближава есенния риболовен сезон и искаме да има време да реагират.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.