Рибарският протест се мести от морето в София

Протестът на рибарите няма да спре, а ще се премести в столицата. Това решиха собственици на риболовни кораби от цялото крайбрежие, които за втори ден окупираха площада пред офиса на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/, а след това направиха и автошествие до пристанището в кв. Аспарухово.

Както "Труд" писа, от недоволните искат оставката на ръководството на ИАРА, което според тях през последните 2-3 месеца с репресии и незаконно наложени актове ги принуждавало да не излизат в морето и лишавало близо 5000 души от препитание.

Протестът в петък предизвика задръстване на крайбрежния бул. "Приморски", който рибарите блокираха за десетина минути, а след това и на Аспаруховия мост, където колоната от автомобили с развети трикольори се движеше на бавен ход. "С тази скорост ще пътуваме и до София, защото тя отговаря на времето, в което ни обръщат внимание", заканиха се риболовците.

Във вторник в 11 ч те ще се събират пред сградата на Министерството на земеделието и храните. Оттам поискали писмените им становища с обещанието, че ще разгледат казуса на Консултативен съвет по рибарство през март.  "Не можем да чакаме, за нас всеки ден е важен, а трупаме загуби от месеци. Затова няма да спрем протестите, докато не бъдем чути", обясни пред "Труд" председателят на националното браншово сдружение "Черноморски изгрев" Емил Милев.

Коментари

Задължително поле