Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

„Алфа Рисърч“ измери слаба подкрепа за обединение срещу действащи кметове на балотаж

Рибарското пристанище“Карантината“ ще е готово до есента на 2020

Най-модерното по Северното Черноморие рибарско пристанище“Карантината“ във варненския квартал „Аспарухово“ ще е готово в късната есен на 2020 г. Това посочи ръководителят на мащабния проект Румяна Гороломова.

Тя увери, че строителството, което вече започна, не засяга територията и къщите на рибарите в едноименното селище край морето. Общата стойност на проекта е над 13 млн. лева без ДДС, като безвъзмездното финансиране по Програмата за морско дело и рибарство е 7.8 млн. лева. След обществената поръчка е избрана по-ниската оферта на „Партньори-Варна“ ДЗЗД, с която средствата за строителство се намаляват с близо 200 000 лв., включително с парите за строителен надзор. Капацитетът на новото съоръжение ще бъде за 113 малки лодки, 8 корабчета с размери от 18 до 24 метра и за 5 -с размери над 24 м. Ще бъде изграден хелинг, осигуряващ пускането на вода на плавателните съдове и тяхното изваждане на сушата, предвидени са плаващи понтони за домуване на лодките на вода, както и 16 колонки за зареждането им с ток и вода.Ще бъде вдигната триетажна сграда с уникална площадка на покрива за амфитеатър, ще има рибен ресторант ниска категория и достъпен за гражданите и гостите на града. Те ще могат да си купуват морски деликатеси от първа прясна продажба. Сградата ще е оборудвана с хладилни камери за съхранение на улова, ще има и клуб на рибаря.

Обходният път по кейовете ще осигурява пешеходна алея сред живописната местност край морето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.