Риболовец стана първенец с 5-килограмов шаран на състезание в Елена

Слуката на общинското състезание по риболов тази пролет се оказа добра. На всяка въдица се закачиха и по-едри, и по-дребни риби, за разлика от минали състезания без грам улов. В риболовната надпревара, която за първи път се организира край язовир „Палици“ в Еленския балкан се включиха 13 състезатели.

Над килограм и половина риба хвана за два часа 13-годишният Александър Иванов и заслужено спечели първото място при малките риболовци. Почти наполовина от неговия бе уловът на Божидар Пенчев и той остана втори в състезанието. Шест рибки с тегло половин кило отредиха на Илия Наумов третата награда.

Ненадминат късметлия в тазгодишното състезание бе опитният рибар от Елена Йордан Борисов. Той измъкна от язовира шаран с тегло над 5 кг – достоен улов за първото място при мъжете. Най-много рибки – 30 на брой се закачиха на въдицата на Петко Петков и с този рекорд той спечели второ място. Два пъти по-малко риба хвана Пенчо Николов, който е с трета награда в надпреварата. Със специална грамота бе отличен най-малкият участник в риболова Ивайло Коралов.

Съгласно регламента на състезанието уловената риба бе пусната отново в язовира, а големият шаран – в развъдника. На победителите Община Елена, организатор на събитието от спортно-туристическия календар, раздаде награди, поощрения имаше и за останалите участници.

Коментари

Задължително поле