Най-малко 11 цивилни са били убити при турски удари в Сирия

Пучдемон се закани да формира ново правителство

14-годишен с обвинение за убийство по особено мъчителен начин

Владислав Горанов ще председателства заседанието на ЕКОФИН в Брюксел утре

Грантаджии, зелени и протестъри с апетити към държавни пари

Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

РИК санкционира кандидат–депутата от РБ за агитацията с мартеници в училище в Свищов

Снимка: Архив

РИК – Велико Търново е задължил председателя на комисията да състави акт на кандидатът за депутат от Реформаторския блок Васил Божанов Трифонов за нарушаване на Избирателния кодекс.

Както „Труд“ писа, на 1 март в СУ „Димитър Благоев“ в Свищов, Трифонов, който е служител в школото и е издигнат за кандидат за народен представител, разпространявал мартеници с надпис „ Реформаторски блок“ на служители и ученици.

По случая в РИК – Велико Търново са били подадени две жалби – от Валентин Ламбев – областен председател на БСП Велико Търново, и Деян Хаджийски – упълномощен представител на ПП „ГЕРБ“. И към двете жалби са били приложени доказателства – снимков материал, както и телефонни номера на свидетели очевидци, които да се разпитат по случая.

В изпълнение на правомощията си председателят на РИК – Велико Търново се е свързал по телефона с посочените за свидетели лица – Мариета Николова, която е учител и ръководител компютърни кабинети в учебното заведение и Добромир Маринов – охрана в учебното заведение, които са заявили, че Васил Трифонов им е раздал мартеници с посочената символика – наименование на политическа сила и номер от бюлетина. Проведен е и разговор с директорката на школото Цветанка Кирова, която потвърдила фактите.

„Така извършеното от лицето действие представлява нарушение на забраната на чл. 182 ал. 1 от ИК, както и въведеното в чл. 183 ал.2 от ИК изискване, на което следва да отговарят агитационните материали“, се казва в становището на РИК.

След проведено заседание Районната избирателна комисия се е произнесла, че е извършено нарушение от Васил Божанов Трифонов. Председателят на РИК ще състави акт на кандидатът за депутат. Актът следва да бъде изпратен на Областния управител Николай Йоцов за съставяне на Наказателно постановление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „Борисов в Девин: Не може при толкова направени неща да мислим, че БСП ще ни победи“ ПАРЦАЛА БОРИСОВ КАТО ПОГЛЕДНЕ ТАЙНИТЕ СИ СМЕТКИ И ТЕЗИ НА АЙДУЦИТЕ СИ СТИГА ДО ИЗВОДА, ЧЕ БИЛИ НАПРАВИЛИ МНОГО. Такава е логиката на крадливия парцал Борисов. А ние като си бръкнем в джоба, но той празен, еле па като отворим хладилниците, а там празно за парцала Борисов ли да гласуваме или за крадливата му шайка котараците, а може би за свинефермата му герб?????????? Да гласуваме за парцала Борисов, за да се радваме и следващите години на празните си джобове и хладилници????????? Само -м-а-л-о-у-м-н-и- мазохисти и мангалите ще гласуват за свинефермата герб.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.