РИОСВ-Бургас за скандала "Смокиня": Собствениците на самонастанилите се каравани трябва да ги преместят сами

Собствениците на трите "самонастанили се" каравани на къмпинг "Смокиня" ще бъдат поканени да ги преместят сами. Това ще е първоначалната ни стъпка, щом разберем кои са те, съобщи Тонка Атанасова, директор на РИОСВ.

В понеделник екоинспекцията ще изпрати сигнала до полицията, за да се разбере чии са цъфналите до разрушените дюни каравани и те ще бъдат поканени да ги махнат от там.

Скандалът с разрушените дюни на култовия къмпинг гръмна, след като двама багеристи ги разрушиха, по "нареждане" на бургаския бизнесмен Иван Нончев. Той е собственик на парцела в близост и пясъчните образувания му пречели на гледката към морето.

От извършените геодезически замервания на терен при съвместната проверка на РИОСВ Бургас и Министерството на туризма, на увредени дюни в района на къмпинг „Смокиня“, попадащи в Природна забележителност пясъчни дюни м. „Каваци“ се установи, че общата площ на засегнатият участък е 1295 кв.м. От тях 1205 кв.м. дюнни образувания от различен вид (бели, сиви и зараждащи се дюни).

Коментари

Задължително поле