Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

РИОСВ-Пазарджик наложи глоби за 146 600 лв. през 2016 г.

РИОСВ (Регионалната инспекция по околната среда и водите) в Пазарджик е наложила през 2016 г. глоби и санкции за нарушаване на екологичното законодателство за близо 150 000 лева.

Това показват обобщените данни от дейността на екоинспекцията, чийто експерти през миналата година са извършили 1170 планови и извънредни проверки на общо 997 обекта. За установени нарушения и несъответствия от РИОСВ-Пазарджик са издадени 550 предписания, съставени са 36 акта, наложена е една текуща месечна санкция и 43 наказателни постановления за 146 600 лв. Събраните през 2016 г. суми от наложени глоби и санкции са на обща стойност от 109 809 лв. 50 420 лв. от тези средства са постъпили в бюджетите на общините, на чиято територия дейност извършват санкционираните субекти. Преведените суми трябва да се изразходват само за екологични дейности.

От РИОСВ-Пазарджик отчитат подобрение на ефективността от контролната дейност през 2016 г. В екоинспекцията е въведен ротационен принцип на работа и денонощен телефон за подаване на сигнали от граждани. 81 сигнала са приети на „зеления“ телефон и по електронната поща, значително е подобрена комуникацията и координацията с останалите институции, отчитат от РИОСВ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.