82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

РИОСВ-Пловдив извърши незабавна проверка на река Чепеларска

Снимка: Pixabay

След сигнал от кмета на село Бачково Христо Калчев за мъртва риба в река Чепеларска незабавна проверка извършиха експерти от РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда. На място бе установено наличие на мъртва риба и бяха взети проби от две места.

Измерените показатели рН-8,56 и 8,59, наситеност на кислород – 103 и 104 %, разтворен кислород – 13 и 14 мг/л и електропроводимост – 362 и 371 µS/сm, са в допустимите норми, съобщиха от РИОСВ.

От река Чепеларска са взети проби и за наличие на метали. Река Юговска, вливаща се в Чепеларска река, в момента обаче е замръзнала и не могат да се вземат проби.

В района се намира единствено заводът за производство на трапезна вода, но той не работи. Сигналът е подаден от РИОСВ-Пловдив и до инспекцията в Смолян, която е извършила проверка в горното течение на река Чепеларска, река Юговска и притоците им. Не е констатирано замърсяване или наличие на умряла риба в тях.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.