РИОСВ-Пловдив наложи глоби за 18 200 лв. след 306 проверки на 281 обекта през юни

Снимка: Архив

Експертите на РИОСВ-Пловдив са извършили през месец юни общо 306 проверки на 281 обекта, като над 80% от тях са били извънредни. Екоинспекторите са издали 63 предписания за установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство, съставили са 10 акта за констатирани административни нарушения и 7 наказателни постановления за нарушаване на екологичното законодателство, при които са наложени финансови санкции в общ размер на 18 200 лв.
В същото време от РИОСВ-Пловдив отчитат, че през юни са събрали от предишни наложени санкции 66 420 лв. От тази сума са преведени 36 881 лв. на общините, на чиято територия се намират обектите замърсители на околната среда, които са глобени от екоинспекторите. Най-големи са приходите за общините Куклен – 19 874 лв., Пловдив – 12 353 лв., и Марица – 2294 лв. Те обаче трябва да използват тези средства само за реализиране на екологични проекти.
На „зеления“ телефон на РИОСВ-Пловдив са подадени 48 сигнала, по които са извършени проверки. Част от жалбите обаче не са от компетентността на инспекцията и са препратени до други контролни органи за предприемане на действия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.