На 19 юли 2019 да почерпят

Президентът Радев: За някои е важно да спечелят те, пък ако ще, да загуби цял народ

Токов удар причинил срива на БТВ

БТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

РИОСВ-Пловдив сигнализира прокуратурата за онлайн продажби на защитени видове животни

В РИОСВ-Пловдив се получават куп сигнали за продажба на защитени видове животни в сайтове за безплатни обяви, а те веднага се препращат на Районна и Окръжна прокуратура, които да установят нарушителите и да предприемат следствени действия спрямо тях.

Експертите на екоинспекцията в града под тепетата са констатирали случаи на продажба на живи защитени животни, препарирани екземпляри и разпознаваеми части от тях като палта от кожи на рис и видра. Видовете, за които са подавани сигнали в РИОСВ-Пловдив, са препарирана дива котка, таралеж, живи екземпляри от червен ангъч, смок стрелец, костенурки и различни видове пойни птици като щиглец, кардарини, скатии.

Съгласно Закона за биологичното разнообразие за защитените животински видове е забранено улавяне, убиване, препариране, притежаване, излагане на публични места, пренасяне, търговия и предлагане за продажба. За тези нарушения законът предвижда санкции за физически лица от 100 до 5000 лв., а на еднолични търговци и юридически лица се налага имуществена санкция от 500 до 10 000 лв. „Който търгува с екземпляри от защитени видове от дивата флора или фауна, с техни части и продукти, когато не представлява маловажен случай, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 2000 до 20 000 лв.“, гласи още Наказателният кодекс.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.