РИОСВ-Пловдив събра 25 983 лв. от глоби през месец май

Събраните от експертите на РИОСВ-Пловдив суми от наложени финансови санкции през месец май са в размер на 25 983 лв., съобщи директорът на екоинспекцията доц. Стефан Шилев. От тях 7722 лв. са преведени по сметките на общините, на чиято територия се намират обектите замърсители на околната среда. Най-големи са приходите за общините Марица - 2719 лв., Карлово - 2204 лв., и Хисаря - 842 лв, а парите могат да се използват само за реализиране на екологични проекти.

През месец май експертите на РИОСВ-Пловдив са извършили общо 237 проверки на 218 обекта, като 160 от тях са извънредни и по подадените на "зеления телефон" 36 сигнала. Част от жалбите не са от компетентността на РИОСВ и са препратени до други контролни органи.

За установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство от РИОСВ-Пловдив през месец май са направени 43 предписания и са съставени 6 акта за констатирани административни нарушения. Четири са наказателните постановления за нарушаване на екологичното законодателство, а наложените глоби са в общ размер на 10 500 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони