РИОСВ-Шумен наложи санкции за над 40 000 лв.

Глобиха нелегален изкупчик на цветни метали

Глоби за 40 900 лв. са наложили с 14 наказателни постановления еколозите от РИОСВ-Шумен. За месец те са инспектирали 97 обекта в региона на Шуменско и Търговищко. Две от санкциите по 1000 лв. са на "ВиК-Шумен" ООД за допуснато заустване на отпадъчни води в повърхностен воден обект.

В "топ три" на нарушителите обаче, с големи глоби, са транспортната "Себтур" ЕООД, за това че дружеството е осъществило нерегламентиран внос на стока без регистрация - 10 000 лв. На същата стойност е глобата за фирмата за фаянс Дюра-Тайлс БГ АД, след като е установено, че два вида отпадъци са образувани и съхранявани в количества, превишаващи нормите, определени от комплексното разрешително. На фирмата за рециклиране на отпадъци Север Харт Груп ЕООД е наложената санкция 7 000 лв.

Санкционирани са и три физически лица. 1 400 лв. глоба е наложена на К.И.Т., изкупувал метали без разрешително. 1 000 лв. е санкцията за Ф.И.В., допуснала отвеждане на отпадъчни води от двора си до сухо дере, вливащо се във воден обект.

За месец еколозите са успяли да съберат общо 4 310 лв. глоби, наложени в минали периоди.

Коментари

Задължително поле