Риск Инженеринг и Енекод отново са спонсори на Григоров Рейсинг Тийм

Младата ни звезда в автомобилизма и неговия тим си пожелаха повече победи през новия рали сезон

„Риск Инженеринг“ АД и „Енекод“ АД ще продължат партньорството си с младата звезда на българския автомобилизъм Григор Григоров в името на успеха. И през предстоящия рали сезон 2018 г. състезателят и целия му екип ще могат да разчитат на подкрепа в лицето на Изпълнителния Директор и собственик на компаниите – Нели Беширова. Това стана ясно на пресконференция при представянето на целите за предстоящия сезон 2018 на Григоров Рейсинг Тийм с двете компании.

„За нас е удоволствие да подкрепим усилията в спорта на такива млади и амбициозни хора. Нещо повече, за нас е чест да бъдем заедно с екипа на Григоров Рейсинг Тим.“, сподели Беширова.

Григор Григоров пък ще има нов навигатор за предстоящия сезон в рали спорта. Той се казва Йордан Йорданов и вече е част от екипа, стана ясно при представянето на плановете им за рали сезон 2018.

Григоров записа впечатляващо силен сезон през 2017 г. и взе Европейския рали трофей на ФИА (Балканска зона) в клас ERT3 и в клас Джуниър за 2017 г. Наскоро той бе отличен специално от спортния министър Красен Кралев. За новия сезон Гиргор отново ще кара с Пежо 208 R2.

За настоящия сезон екипът е планирал участие в 3 различни шампионата (TER, ERT и национален рали шампионат), 11 различни държави и общо 14 старта. Основната цел е класиране в топ 3 и потенциална шампионска титла в категория Junior и ERT3, както и шампионска титла в генералното класиране на националния рали шампионат.

Автомобилът ще бъде с нов дизайн на окраската, нов технически екип ще обслужва екипажа Григоров/Йорданов. Промяната на навигатора е наложителна, след като досегашният партньор на Гришо продължава в чужбина следващата степен на своето образование.

„Целите ни за 2018 г. са да повторим успеха си в Европейския Рали Трофей (Балканска зона), както и първото място в националното първенство, заяви Григор. - Това ще ни даде възможност отново да участваме във финала на трофея. Защото тази година, допреди отпадането, водехме на чуждата конкуренция с повече от 2 мин."

„Ще направим всичко възможно тази година българският автомобилен спорт да се гордее с това, което може да направи Григоров Рейсинг Тим, обяви мениджъра на тима и баща на пилота Григор Григоров-старши. – Като клуб ще направим тази година всичко в много по-добър аспект.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена