Рицарски организации в Шотландия се скараха дали трябва да се подкрепят ловците на бежанци в България

Остра разпра между организацията на Шотландските рицари тамплиери и подобно звучащата на Интернационалните рицари тамплиери развълнува Обединеното кралство, пише таблоидът Daily Record, когато вторите станаха популярни с това, че насаждат омраза към мюсюлманите.

Наскоро стана ясно, че ИРТ предоставя военно оборудване на българи по границата с Турция, с които да ловуват мигранти, но ръководителят на ШРТ Арчи Янг не е доволен от това.

"Тези хора по никакъв начин не са свързани с нас и не представят нашите ценности - обяснява той - Те се самонаричат рицари тамплиери, за да си придадат някаква достоверност, но са единствено обсебени от това да спрат искащите убежище, които искат да избягат от застрашаващи ситуации в собствените им страни."

ИРТ е подкрепяна от друга противоречива организация "Великобритания първо", основана от Джим Доусън. Източници на Daily Record твърдят, че същият предоставя камуфлажни униформи на тежковъоръженото българско националистическо движение "Шипка", което преследва мигранти до турската граница. Доусън направи и серия от клипове, призоваващи дарители от Европа и САЩ да подкрепят самопровъзгласилото се военно формирование.

Той се появи и в руската телевизия, искайки подкрепа за крайнодесните групи в Унгария и други държави от Източна Европа.

В друго видео Даусън казва на събралите се българи: "Когато дядо им беше жив, тази земя беше управлявана от отоманците, от мюсюлманите. Сега те се завръщат. Помнете, че силите на Исляма веднъж стигнаха до Виена. Сега стигат до Джон О'Гроут (най-северната точка на Шотландия - бел.ред.) и повече и повече нахлуват".

"Това не е политическо, това е битка между доброто и злото, бялото и черното, битка за кръста и за Христа", обяснява още той.

Има няколко организации на рицари тамплиери в Шотландия, някои напълно самостоятелни, а други са свързани с други световни движения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа