Ровят под титлата в Словакия

Една от водещите медии в Словакия - „topky.sk“, твърди, че полицията разследва дали „Спартак“ (Търнава) не е участвал в черно тото по пътя си към шампионската титла. Сайтът е известен също като приближен до два от футболните грандове в страната и това не изключва елемент на вендета към станалия за първи път първенец провинциален тим. Любопитно е, че треньорът, извел „Спартак“ до златото, е Нестор Ел Маестро, считан за сигурен нов наставник на ЦСКА.

Според изтеклата от разследването неофициална информация всичко се е правило по поръчка на влиятелен човек, който няма роля в шампиона на Словакия.

За въпросното лице се твърди, че е имал среща с играч на „Ружомберок“ преди мач срещу „Спартак“ (Търнава), завършил 0:0. На футболиста са предложени 5000 евро с конкретни задания за мача. Въпросният играч, който вече е дал показания, отказал офертата.

Макар, че никой още не е коментирал официално самоличността на заподозрените в корупционната схема, медията идентифицира поне единият от предполагаемата мрежа. Това е бившият футболен функционер и собственик на несъществуващия вече клуб „Сенец“ Даниел Бартко.

„Тогава Търнава имаше девет точки преднина в първенството – каза той. - Защо ще им е някой да влияе върху мачовете? Пълни глупости! Освен това, аз и Търнава нямаме нищо общо, там дори не ме харесват.“

Медията припомня, че през последния месец „Спартак“ има само 2 победи в първенството, като в тях са показани цели 4 червени картона още през първата част. Три за противниците и само един за „червено-черните“. Кръг, след като вече става шампион, отборът на Ел Маестро губи катастрофално с 0:6 от четвъртия „Жилина“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ