Рогов: Руските войски унищожиха укрепен район на ВСУ край Нестерянка

Руските войски унищожиха укрепен район северно от Нестерянка в Запорожка област, държан от украинските въоръжени сили от лятото на 2022 г., в резултат на което руските сили настъпиха в Ореховско направление. Това каза за руската информационна агенция председателят на комисията по въпросите на суверенитета, патриотичните проекти и подкрепата на ветераните на Обществената палата на Руската федерация Владимир Рогов.

 „Има успехи в Ореховското направление на Запорожкия фронт с точни удари унищожиха укрепения район на украинските въоръжени сили с опорен пункт северно от Нестерянка, който те държаха повече от две години“, каза още Рогов.

Според него в този участък от линията на бойното съприкосновение украинските въоръжени сили не разполагат с подобни укрепления.

„Това е наистина важно, тъй като този укрепен район даде възможност на украинските въоръжени сили да контролират доста голяма територия в посока Ореховск, сега нашите сили напреднаха на север от Работино и на север от Нестерянка след унищожаването на тази крепост. Нашите войски се придвижиха напред, подобриха позициите по предния ръб и разшириха сивата зона в този район“, отбеляза Рогов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия