Родината на футбола мечтае за английски финал (ИНФОГРАФИКА)

Англия мечтае за финал в Лига Европа, на който да спорят два тима от Висшата лига. В четвъртък са двата първи полуфинални сблъсъка. "Арсенал" приема "Валенсия", а "Айнтрахт" домакинства на "Челси".

Немският тим прави фурор във втория по-сила клубен турнир на Стария континент. Това доведе до еуфория в Германия. Местните фенове разграбиха всички 51 хиляди билета на "Комерцбанк Арена" за двубоя с "Челси" още преди 10 дни.

"Пътуването продължава - каза Ади Хютер, треньор на "Айнтрахт". - Нашият отбор прави нещо наистина невероятно. Феновете ни помагат много с атмосферата, която създават и ние се представяме силно".

"Челси" влиза като фаворит в сблъсъка. В другия мач отново отбор от родината на футбола е смятан, че има предимство. "Арсенал" опита да спечели турнира и преди година, но тогава отпадна на полуфиналите от "Атлетико" (Мадрид) с общ резултат 1:2. Настоящата кампания, първа за Унай Емери начело на тима, се явява спасителна за "артилеристите". Тимът се бори за място в Топ 4 във Висшата лига, за да се класира за Шампионската лига. "Арсенал" отпадна от всички турнири, с изключение на Лига Европа. А Емери знае как се печели надпреварата. Правил го е вече 3 пъти със "Севиля". Нито „Валенсия“ обаче, нито и „Айнтрахт“ ще се дадат без бой. Последните 3 гостувания на „прилепите“ в Англия доказват това. Статистиката сочи, че те записаха две победи – над „Суонзи“ и „Стоук“ с по 1:0 в Лига Европа, като направиха и 0:0 с „Манчестър Юнайтед“ на „Олд Трафорд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят