Родителите на загиналия в Солун българин: Беше в ужасяващо състояние

Родителите на загиналия в Солун Тоско Бозаджийски. Снимка: БТВ

Родителите на загиналия в Солун българин се надяват виновните да бъдат наказани. Пред БТВ почерненото семейство заяви, че иска справедливост. Те са в Солун, за да транспортират тялото на сина си - 28-годишния Тоско Бозаджийски.

Родителите за последно се чуват със сина си минути преди нападението. Тоско им казал, че се прибира.

"Моето дете е убито, аз няма да простя на тези, които го убиха ще се опитам да бъдат наказани по законен начин", казва бащата Георги Бозаджийски.

"Показаха ни го, беше в ужасяващо състояние. Пребит. Просто пребит", допълва той през сълзи.

Не е нормално в 21 век в европейска държава да се случва това нещо. Искаме да няма повече такива случаи и да няма повече пострадали деца и тези, които са го причинили да си получат наказанието, казва и майката Александра.

Бащата се надява гръцката полиция да си свърши работата и виновните да бъдат наказани.

28-годишният Тоско трябвало да завърши право тази пролет. Оставал му е един изпит. Изключително интелигентно момче, никога не е проявявал такава агресия, посочва сестра му Петя Бозаджийска. Тоско е бил и председател на фен клуба на "Ботев" Пловдив, на национално ниво.

"Мъката е голяма, загубата е много тежка, защото това беше едно културно, възпитано момче. Не е типичният лумпен или хулиган", споделя Велизар Цолакидис, привърженик на "Ботев".

Привържениците на побратимения "Арис" също скърбят за българина. "Съжалявам, че точно в моята страна, един футболен фен, който обича нашия клуб "Арис" беше убит от ултрасите на ПАОК. Все по-често има нападения от тези хора в града", казва гръкът Илиас.

Коментари

Задължително поле