Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Родителите на натровените деца в пловдивска забавачка бесни заради информационно затъмнение

Родители на натровените малчугани от филиала “Деница” на детска градина “Осми март” в Пловдив се събраха в четвъртък сутринта на протест пред забавачката, разположена на първия етаж в блока на бул. “Никола Вапцаров” 80. Те се оплакаха от пълно информационно затъмнение, тъй като вече седмица никой още не е съобщил какво е причинило масовото натравяне от миналия четвъртък. Тогава 15-ина хлапета внезапно започнали да повръщат и се оплакват от силни болки в корема, а три деца бяха приети за лечение в Инфекциозна клиника.

На 21 април (петък) от РЗИ съобщиха, че вероятно се касае за хранителна интоксикация и че са взети поби за микробиологично изследване на 41 души – персонал и присъстващи деца. “Още няма резултати, защото изследванията продължават. Пробите не са взимани наведнъж, тъй като част от персонала е отсъствал в конкретния ден и затова изследванията продължават”, коментира д-р Моника Троянчева, шеф на дирекция “Надзор на заразните болести” в РЗИ-Пловдив, и допълни, че когато резултатите станат готови, ще бъдат огласени от Националния център по обществено здраве.

От областната дирекция на БАБХ съобщиха, че взетите проби от посудата и храната в кухнята на детска градина “Деница” са без отклонения. В епикризата на едно от трите деца, лекувани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ “Свети Георги”, било записано, че се касае за неустановена бактериална инфекция, твърдят родители. Пострадалите деца са изследвани за дизентерия, салмонела, стафилококи и коли, но резултатите от пробите са отрицателни, съобщават от Университетска болница “Св. Георги”. Засега е пълна мистерията какво е предизвикало натравянето на децата на възраст от 4 до 6 години и се чакат официалните резултати от РЗИ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.