Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Родителите на Стоян Балтов осъдиха прокуратурата и съда

Родителите на убития студент Стоян Балтов от Сливен осъдиха Софийския градски съд и прокуратурата на Република България. Институциите трябва да платят по 50 000 лв. обезщетение на двамата родители за претърпени неимуществени вреди от това, че наказателното дело за убийството на сина им не е приключило в разумен срок. Решението е на окръжния съд в Сливен. Зарка Димова-Балтова и бащата Стоян Балтов обвиняват, че от датата на жестокото убийство до влизането в сила на присъдите на тримата убийци са изминали шест години и 14 дни без обективно оправдание за тази продължителност. В затвора е само единият от осъдените – Александър Данаилов. Съучастниците му Светлозар Стоянов и Вили Георгиев успяха да избягат от България и до момента не са открити.

19-годишният студент по фармация Стоян Балтов бе убит на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия” в Студентския град в София след зверски побой с ритници по главата и тялото. Жестокото престъпление бе извършено от негови връстници – Александър Данаилов, Вили Георгиев, тогава и двамата на 20 г., и Светлозар Стоянов (21 г.). Делото бе разгледано в Софийския градски съд. Първоначално обвиняеми бяха само Александър Данаилов и Вили Георгиев. През лятото на 2009 г. делото бе прекратено заради пропуски на прокуратурата. Обвинението поиска удължаване на срока за разследване с още 4 месеца и новият обвинителен акт бе внесен на следващата година. С него като обвиняем за тежкото умишлено престъпление бе привлечен и Светлозар Стоянов. Делото приключи с присъди чак през лятото на 2013г. Александър и Светлозар получиха по 18 г. затвор, а Вили бе оневинен. Към този момент Александър и Светлозар бяха на свобода под парична гаранция, а Вили – под домашен арест. Мотивите към присъдата били изготвени със закъснение, а делото е било изпратено на следващата инстанция в началото на 2014 г., се казва в иска на родителите.
Двете следващи инстанции се произнесоха по казуса в рамките на няколко месеца през 2014 г. През април Софийският апелативен съд потвърди присъдите на Александър и Светлозар и осъди Вили на 18 г. затвор. През декември Върховният касационен съд потвърди присъдите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Съдии и прокурори трябва да плащат лично, само тогава ще започнат да носят отговорност.

  2. Да, трябва да се носи лична отговорност, за да тръгнат работите в държавата. Друга реформа не ни трябва.

  3. Егати разсипията няма съд нито прокуразура. А ако има да кажат къде да им присъдите за избите българи до 1989г. от комунистите.

  4. Да лично да се плаща от правосъдниците, които са виновни..нали Чакалова беше помогнала да избяга на единя от убийците. Не беше ли в случая на това момче. Жалко за момчето:( Миленчо, ние пък искаме да се накажат престъпниците довели до преждевременна смърт 10000 българи след 89 г. Лично ние имаме поне няколко близки и приятели, жертви на системата и мутрите/паразити от последните 26 г…Не говорим за прогонването на милион Българи от Родината им. Кога тези престъпници/убийци ще бъдат съдени и осъдени на …знаем какво..??? Конфискация на имуществото им (крадено) в полза на населението..

  5. А за избитите българи преди да дойдат комунистите на власт ??? Хиляди пъти в повече от след това….

  6. Единият убиец от Банкя успя да се ожени,роди му се момиче,разведе се и избяга.Родителите и сестра му кумуваха на кръщене в Костинброд-разточително,с две зари,много танци и пари.Жалко за Балтов.Родители,вземете правосъдието във ваши ръце-око за две,зъб за чене!Нека и близките на убийците плачат,да разберат какво е мъка и загуба!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.