Ново огнище на големия пожар край Реброво

В света има 70 милиона бежанци, рекорден брой след Втората световна война

Тръмп: Идеята за закупуване на Гренландия е „стратегически интересна“

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража за Мартин Трифонов

На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Родителите на убитата Вероника се страхуват, че престъпникът може да излезе на свобода

Родителите на убитата във Велико Търново Вероника имат опасения, че убиецът ще излезе на свобода. Това казаха те пред БТВ.

Според бащата Трайчо Трайков престъпникът се опитва по всички възможни начини да си намали присъдата и да лежи по-малко в затвора.

Той обясни, че са попаднали на публикации, че Илиян Здравков бил с психическо разстройство и започва да му се прилага лечение.

Майката на Вероника припомни, че при първоначалните експертизи е доказано, че той е осъзнавал напълно какво прави. „Има две експертизи, които показват, че той напълно осъзнава действията си“, казва тя.

От Министерството на правосъдието съобщиха за БТВ, че Здравков се намира в 107 помещение на 11-та затворническа група в затвора в Ловеч и няма опасност да бъде освободен. Той не лежи в психиатрично отделение, а само е бил насочван към такова.

Според Трайчо Трайков дори това не е необходимо, тъй като Здравков 24 години е изкарал по затворите и по думите му на такъв човек не трябва да се обръща внимание за консултации.

Най-добрата консултация е физическият труд, допълни бащата на Вероника и обясни, че искат хората, които са извършили престъпления, да не лежат в затворите като лордове, а да си заработват издръжката в затвора.Майката на Вероника каза, че искат промени в закона рецидивистите, които са извършили такива препълнения нееднократно да нямат право на съкратено дело.

„Не можем да бъдем удовлетворени. В случая пострадалите нямат никакви права. Такива имат престъпниците, които остават с минимални присъди по 15-20 години”, заяви Надя Трайкова.

Родителите са се свързали и с други родители на убити деца и искат среща с ръководствата на парламентарни групи и да се направи промяна на закона. Те искат извършилите предумишлено убийство да нямат право на съкратена процедура, за убийството на дете до 18 години да не се допуска споразумение.

 

 
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.