Родители готвят протест след инцидент с дете в забавачка в Горна Оряховица

Необезопасен шкаф пада върху 4-годишно момиченце, то е с тежка травма на носа

Протест с искане оставката или дисциплинарното уволнение на директорката на детска градина „Бодра смяна” в Горна Оряховица организират родители, чиито деца ползват услугите на заведението. Причината е тежък инцидент с 4-годишно момиченце, скрит от обществеността от ръководството на забавачката. Това съобщиха разгневени родители.

Преди дни необезопасен шкаф паднал върху лицето и тила на детето, след опит за вземане на конструктор от опасната мебел. По твърдение на родителите в момента на инцидента в занималнята не е имало учител, а децата са гледани от помощния персонал. Момичето е било оперирано. Фрактурата на носа се оказва много тежка, тъй като детето има два счупени хрущяла, освен това е травмирано от преживяното.

„Детските градини трябва да са сигурно и спокойно място за нашите деца - каквато очевидно не е ДГ "Бодра смяна" в Горна Оряховица. Престъпно безхаберие - така можем да определим поведението на Жанета Иванова - директор на детското заведение. Обединяваме се в искане на нейната оставка или дисциплинарно уволнение! Отправяме апел към ръководството на Община Горна Оряховица да вземе нужните мерки това никога повече да не се повтори!”, категорични са родителите.

Оказва се, че след инцидента не е извикана Спешна помощ, въпреки травмата на момиченцето. Директорката дори не е уведомила община Горна Оряховица, че се е случил подобен инцидент.

„След инцидента Жанета Иванова се опитва да излезе в отпуска, без да уведоми община Горна Оряховица и без да и бъде разписана такава, за да се покрие, докато всичко се размине! До ден днешен отпуската й не е разписана. Освен това директорката обяснява, че детето има вина за инцидента! За всички тези нейни действия искаме тя да напусне заеманата от нея позиция!”, допълват родителите от железничарския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България