На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Родители негодуват от строеж на блок до детска градина

Снимка: БУЛФОТО

Родители са събрали подписка и в четвъртък се оплакаха по време на заседанието на Общинския съвет във Велико Търново от строеж в близост до детска градина „Ивайло” в старата столица.

Блокът, който ще израсне в квартал „Картала”, ще е осем етажен. По думите на един от жалбоподателите – Дилян Симов голямата запрашеност от строителните дейности и шума пречат на здравето на децата, които не могат да спят. Отделно стаите ще бъдат засенчени от високия блок, а тежките машини създават предпоставки на пътно-транспортни произшествия. Родители и живущи в близост предложиха днес на съветниците блокът да бъде с по-ниска етажност, а детското заведение да бъде оградено, за да се спре запрашеността и шумът.

„След като блокът бъде построен, тук ще се заселят млади семейства с деца. И към момента детската градина е пренаселена, затова би трябвало да се помисли за нейното разширение. Отделно ще се появи остра необходимост от създаването на допълнителни паркоместа” , заяви Симов.

„При одобрен ПУП за строителството на блока, инвеститор иска да увеличи етажността с 9 метра. Дали това ще стане, го решавате вие, общинските съветници. Вие давате или не такова разрешение, не аз или администрацията. Право на инвеститора е да оттегли искането си, както го е сторил. Към настоящия момент планът е одобрен за 15 метра височина на блока“, каза в отговор кметът на Велико Търново Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.