Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Родители не искат НПО-та да им отнемат правата Нов протест срещу Националната стратегия за детето

Документът бе спрян от министър-председателя

Протестиращите срещу Националната стратегията за детето настояват неправителствените организации да отпаднат като посредник между децата и родителите. Според тях документът, качен за обществено обсъждане и по-късно спрян от премиера Бойко Борисов, лишава родителите от права върху децата им и дава прекомерно много такива на институции и организации.

Родителите посочват, че толкова огромни промени в законодателството не са правени за 25 години. Те подчертават, че всяка от тези промени се одобрява, без да има никакви дискусии, и оказва съществено отражение в семейните взаимоотношения.

Според протестиращите в Закона за закрила на детето е смущаващо присъствието на НПО-тата, чиято преценка е представена като по-меродавна от тази на родителя. “Ние нямаме нужда от посредници. Обществото трябва да може да общува директно с държавата”, категорични бяха родителите на пресконференция по случая и уточниха, че подготвят пореден протест на 2 юни.

Според тях зад документа стоят три организации – “Отворено общество”, Норвежкият финансов механизъм и Фондация “Оук”. Те посочват и че всички НПО-та, които са изразили подкрепа към Стратегията, са се оказали партньори именно на тези организации.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.