Родители от Велико Търново в паника: Болен от шизофрения, който уби майка си, броди край училищата

„Роналд Стоянов, който е болен от шизофрения и преди години извърши тежко престъпление, е забелязан да гони деца на новото игрище в квартал „Картала”, а в сряда и пред училище ,,Бачо Киро"! Искам да изостря вниманието на родителите, не оставяйте децата си без надзор! Няма кой да ги опази, няма такъв закон,който да го осъди ,,до живот", защото е освидетелстван и всички подобни на него!”, предупреждава в социалните мрежи притеснена майка от Велико Търново.

Съдът във Велико Търново одобри предложението на специализираната психиатрична болница в Церова кория и така младият мъж, който уби по особено жесток начин родната си майка и страда от параноидна шизофрения, бе пуснат на свобода на 30 август 2016 г.

Жестокото убийство бе извършено на 25 юли 2012 г. Тогава трупът на 43-годишната Нели Стоянова бил открит от съпруга й Стоян в семейното жилище на улица “Александър Бурмов”. По тялото на жената бяха установени над 25 порезни рани. Часове по-късно полицията задържа синът на убитата - Роналд Стоянов, който бродеше полугол из Търново.

Младежът бе пратен в психиатрията на затвора в Ловеч, където установиха, че е невменяем и не може да бъде съден.

След 4-годишно лечение психиатрите в Церова кория са установили, че Роналд не е опасен, а грижата за него ще бъде поета от баща му Стоян Стоянов, който след убийството обвини властите, че искал синът му да бъде пратен на лечение и преди това, но никой не искал да го чуе и заради това той заклал майка си.

Роналд Стоянов се разболял от шизофрения през 2010 г. след побой. След това обаче отказвал да пие изписаните медикаменти. Започнал да нарича и двамата си родители демони, да не се прибира и да скита из Велико Търново с нож на кръста.

Младият мъж е роден в Австрия и е единствено дете. Баща му се занимавал с търговия на стари автомобили и периодично пътувал до Австрия и Германия, откъдето внасял колите. Майката Нели дълго време работела в Германия, но се върнала във Велико Търново малко преди да бъде убита.

Сега на свобода, не е ясно дали мъжът пие лекарствата си, но пореден родител алармира, че се е дължал агресивно с деца в района на търновското училище „Бачо Киро”. Сигналите породиха ответни реакции и вече родители от съседни училища не позволяват на децата си да ходят и да се прибират сами от школото до вкъщи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България