С близо 90% скочи заплатата за медицински сестри в някои американски болници

82-ма българи чакат да бъдат превозени от Италия Един от нашенците дал положителна проба за COVID-19 на блокиран круизен кораб

Туркиня на 86 години е успяла да пребори коронавируса

Италиански професор: Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий Жените са по-малко податливи на заразата, твърди експертът

Песков: Русия подкрепя конструктивен диалог за петрола

Германия отчете трети пореден спад на новозаразените с коронавирус за ден

Алергични и автоимунни болести се овладяват със здравословно хранене

Пристанище „Варна“ е затворено заради силен вятър

Полицията в Бургас: Актове за 11 души, играли карти в едно помещение Общината осигурява тестване на спешните медици

Папа Франциск отслужи онлайн литургия по повод Палмова неделя

Агенция по заетостта е обслужила по електронен път 1890 безработни от началото на извънредното положение

160 пожара с един загинал са станали за месец в Търновско На 230 сигнала за оказване на техническа помощ са се отзовали огнеборците

Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията

Росен Желязков: Товарният транспорт работи на максимум, пътническият е замръзнал

Бременната годеница на Борис Джонсън е заразена с коронавирус

Родители се включват в терапия с играчки в Дома за деца в Дебелец

играчки

Специалистите при Дневния център и Дома за медико-социални грижи за деца в град Дебелец работят с играчки за деца със специални потребности по проект „Библиотека на играчките” към Фондация за деца в риск по света. Играчките се използват с терапевтична насоченост при децата, съобразено с възрастта и области в които трябва да се подпомогне развитието на всеки конкретен малчуган.
С цел включване на родителите като част от терапия при децата по проект „Библиотека на играчките”, те могат да посещават „Библиотека” и с подкрепата на специалист да участват съвместно с детето/децата си в терапевтичната игрова дейност, която ще подпомогне комуникативното и емоционалното развитие, ще осигури подкрепяща среда, и ще насърчи създаването на положителни взаимоотношения „родител – дете”. Включването на родителите, като част от терапията при децата в „Библиотеката“, ще става по график – всеки първи и трети понеделник от месеца, от 8:30 ч. Продължителността на терапевтичната сесия ще от 20 до 40 мин.

Първата библиотека отваря врати през 2009 г. в Дома за деца в Дебелец, където обслужва деца на възраст 0-3. От тогава насам, програмата се разпростря не само в институции от резидентен тип, но и в уязвими общности, където се приема като важен и желан ресурс за децата и семействата. В партньорство с държавни институции, семейно-консултативни центрове и доставчици на социални услуги, през 2014 г. програмата „Библиотека на играчките“ достигна над 2400 деца и 900 родители или полагащи грижи.
В момента Библиотеки на играчките функционират в 19 партньорски организации в Дебелец, Пазарджик, Плевен, Търговище, Бургас, Варна, Шумен, Нови Пазар, Велики Преслав.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.