Родители събират подписи в подкрепа на учител в столичната Математическа гимназия

Любимата класна на 10-класниците е уволнена заради състезание

10 учители остават без подновени договори в столичната Математическа гимназия, а преподавателката в 10-и клас Петя Тодорова ще бъде уволнен дисциплинарно. Родители се събраха да изразят несъгласието си и да съберат подписи в нейна подкрепа, предаде БТВ.

Деца и родители съобщиха, че официална причина за уволнението няма, а според всички тя е прекрасен човек и преподавател с големи качества, който сплотява децата да печелят големи състезания.

Директорът на Математическата гимназия Антони Стоянов посочи, че Тодорова е уволнена заради умишлено ощетяване на интересите на децата от СМГ.

Тя е била назначена като част от комисия на състезанието „Европейско кенгуру”. Функцията на комисията е да класира ученици в национален кръг, а залозите са големи – стипендии. По думите на директора Тодорова се подписва под списък с класираните деца, където фигурират само ученици от частна гимназия. По този начин тя съзнателно ощетява едни от най-силните ученици в България и заявява, че кариерата й в комисията и интересите й в частната гимназия са по-важни от СМГ, обясни Стоянов.

Според родители децата не бива да стават заложници на такива казуси и да бъдат лишени от добър учител.

Родители на петокласници също се оплакаха, че на есен децата им няма да бъдат с любимия си класен. Не е бил подновен договора на преподавателя по литература Божидар Георгиев. Един от родителите посочи, че  няма дете, което да не го харесва, те печелят състезания, а на въпрос към директора той е казал, че има причина, но не може да я каже.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България