Родна лента се бори за "Златна Афродита"

Селекция от над 100 пълнометражни, късометражни и документални филми ще види публиката на XXVI Международен кинофестивал "Любовта е лудост" във Варна. Откриването му в петък вечер е с прожекция на полския носител на "Златна палма" за режисура от Кан "Зимна война" на Павел Павликовски.

До 2 септември в конкурсната програма зрителите ще видят 12 фирма, които ще се борят за големия фестивален приз "Златна Афродита". Сред претендентите е и българска градска драма "Безкрайната градина" на Галин Стоев.

Акценти в програмата на фестивала тази година са панорами на иранското, руското и съвременното българско кино. Голямата награда за цялостно творчество ще бъде връчена на Ицко Финци. Публиката ще види пет ленти с негово участие, сред които и оригинала на "На чисто" от 1973 г., който преди е бил многократно цензуриран. С две премиери на фестивала ще се представи живеещият в Лондон варненски актьор Юлиан Костов - "Син на друга майка" и късометражния "Разговорът".

За участието си в него Костов е номиниран за изгряваща екшън звезда на най-големия екшън фестивал в Лас Вегас. "Любовта е лудост" ще бъде закрит с друг носител на "Златна палма" от Кан 2018 - японският "Крадци от магазини".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино