Родни звезди с тапии за втора професия

Кали е завършила философия, Фънки работил като санитар

Преди да станат звезди на българската сцена, някои от тях са виждали бъдещето си в съвсем друга посока. Затова днес кътат тапии за какви ли не професии. Далеч от прожекторите, те са били далеч и от хорския интерес. Днес обаче - къде верни, къде неверни - всякакви клюки и сплетни съпътстват живота им. Едни от тях се гневят на злостни думи по техен адрес, други го раздават непукисти, защото както е казал народът, по-добре на хората в устата, отколкото в краката.

Малина учи, но не става ветеринар

Фолкфурията Малина има висше образование, и то не какво да е, а като ветеринарен лекар. "Родителите ми са ветеринари, бившият ми съпруг също беше такъв. Родителите ми вярваха, че аз ще продължа семейната традиция", разказва Малина. Факт е обаче, че въпреки че се е дипломирала, не е работила нито един ден по професията си, защото започва с фолка. Само веднъж й се наложило да лекува тежко болен кон и го излекувала. Грациозната певица твърди, че няма нито една песен, от която да се срамува. "Песните ми са прекрасни, харесвам ги всичките," казва тя.

Преди време Малина се пробва и в бижутерския бизнес. Тя откри галерия за бижута в София. Накитите на изпълнителката бяха уникални, защото бяха изработени по нейни идеи и модели в испанска фабрика. Партньор в новия бизнес на певицата беше нейна добра приятелка от Барселона, която подкрепила идеята за галерията.

Първи, които пробваха уникалните аксесоари на Малина, бяха нейните колежки и приятелки Галена и Андреа. Кризата обаче съсипа начинанието на Малина.

Васко Кръпката бил автомонтьор

Самоукият музикант, станал известен с блус хитове в началото на 90-те, е всъщност шофьор и автомеханик по професия. Не един и два пъти е залягал под автомобилите и моторите, които обожава да кара.

Барабаните, хармониката, китарата и блус парчетата обаче взимат превес.

През 80-те години свири на барабани в различни рокгрупи, като "Паралел 42", "Старт" и други. Звездата му изгрява с „Подуене Блус Бенд“. "Комунизмът си отива", "Няма бира", "Кучето на крайния квартал" стават емблеми. Възторжен привърженик на промяната в България от диктатура към демокрация, Кръпката е последователен участник в митингите. Днес продължава да свири в клубове и да пее "Ден след ден" за бурята, храста и дървото.

Буги Барабата карал камиони

Блус музикантът и водещ по радио "Зи рок" Буги Барабата е бил професионален шофьор над 30 години. От тях 17 е прекарал зад волана на камиони в БГА "Балкан" и до 2000 г. товарел и разтоварвал стоки от самолети. И след това той демонстрира уменията си в шофьорската кабина, но вече в луксозен джип с рекламна цел и с прякора Мистър Зи. Шегува се, че станал радиоводещ, след като не можел да си намери работа като шофьор.

Део бъркал коктейли

Део започнал кариерата си като сервитьор, а по-късно и барман, и понякога му се налагало да работи по 24 часа в денонощието. Въпреки това си спомня с добри чувства за този период, защото много е научил за живота. И днес може да ви каже, че най-върлият коктейл се забърква от 50 г водка, 20 г ликьор от праскова и сок от портокал догоре, във водна чаша, с много лед. Пада си и по "класиката" - бейлис, ликьор от праскова, сок от праскова и водка.

Шегува се също, че като малък искал да стане боклукчия. Кариерата му обаче го превърнала от барман в телевизионен водещ, певец и актьор.

Азис разхождал кучета в Германия

Преди да се превърне във фолкзвездата Азис, на 11 години Васил Боянов разхождал кучетата на богати хора в Германия. За това той получавал по 12 марки на час. Там се родила и сестра му Матилда. По-късно той се пробвал и като фотомодел, но не се получило, защото истинското поприще на бъдещата звезда се оказала музиката.

Кали се посветила на Ницше

Фолкзвездата Кали пък завърши философия, защитавайки дипломна работа, посветена на генеалогията на морала. За целта изпълнителката на шлагера "4-4-2" посвети два месеца в разучаване на произведенията на Ницше. Кали вписва в актива си и три чужди езика - гръцки, испански и английски.

Преди да стане музикант, Димитър Ковачев-Фънки работил осем месеца като санитар в болница и родителите му мечтаели да го направят доктор, но вместо в Медицинската академия той попаднал в Консерваторията.

Инженери в шоубизнеса

Много от известните български певци и актьори пък са учили инженерни специалности. Любо Нейков е завършил Техникума по електротехника в Червен бряг. В Лесотехническия университет пък е учил Кирил Маричков от "Щурците". След завършването си обаче той не е работил и един ден по специалността си.

Димитър Туджаков-Шкумбата също е дипломиран инженер, но от Техническия университет и има магистратура "Автоматика и телемеханика". Работил е като електрошлосер в "Кремиковци" през 1989 г. Диплома на инженер има и Михаил Белчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл