Род Стюарт писал хитове на пияна глава

Рок музикантът като млад.

Рок музикантът пребори коварна болест

Надява се на биографичен филм за него

Британският рок музикант Род Стюарт разкрива пред “Дейли Мирър”, какво му е помогнало да напише най-успешните си хитове. Известният изпълнител признава, че до голяма степен го вдъхновявал алкохолът. 75-годишният Стюард казва, че когато започва като фронтмен на “The Faces”, продуцентите го затваряли в хотелска стая с много пиячка, така че “творческият сок да потече във вените ми като река”.

Сега обаче Род е на мнение, че на този етап от жизнения си път е много по-добър автор на песни, в сравнение с изпълнената си със запои младост. Род Стюарт признава, че понастоящем прави музика заради себе си и за неколцина приятели. “Аз съм продал милиони албуми по света. Сега търговският успех за мен не е важен. Единственото, от което се ръководя, е парчетата да се харесват на мен и на най-близките ми приятели”, доверява музикантът.

В същото време Род отбеляза, че се притеснява от мисълта, че текстовете му може да са тривиални. “Най-лошото чувство е, когато мислиш, че пишеш абсолютни глупости”, казва той.

Род Стюарт се прочува покрай работата си с “The Jeff Beck Group”, а след това и с “The Faces”. Музикантът обаче постигна най-голям успех в преследвалата му солова кариера и неслучайно през 2007 г. получава титлата Командор на Ордена на Британската империя в двореца Бъкингам за заслуги в музиката.

Преди време в интервю за BBC Radio 2 Род Стюарт сподели, че се надява на евентуален биографичен филм за живота и кариерата му по подобие на лентите за колегите му Елтън Джон (“Rocketman”) и Фреди Меркюри (“Бохемска рапсодия”). Изпълнителят на “Sailing” дори вече е избрал, кой да е актьорът, който да го изиграе в подобен проект. Това е Рис Ифанс отбелязал се с роли в успешните филми “Нотинг Хил” и “Хари Потър”. Род Стюарт го познавал и от близо, тъй като преди време актьорът бил гадже на дъщеря му Кимбърли.
“Рис е много добра идея. Но трябва да направи нещо с прическата си ", казва музикантът. Освен актьорски, Ифанс има и музикален опит и дори е основател на уелската банда “Super Furry Animals”.

Род Стюарт добавя още, че иска 14-годишният му син Аластър да изиграе младото му Аз, защото намира невероятна външна прилика между двамата.”Ако не се случи подобен филм няма значение, но бих бил поласкан от биографична лента за мен. Филмът за Фреди Меркюри беше толкова добър. Беше истински рокендрол. Ще е трудно да се направи нещо по-добро, но защо пък не”, казва Стюарт.

Миналата година, след интeнзивeн курc пo лъчeтeрaпия, рoк вeтeрaнът пребори коварната болест - aгрecивнa фoрмa нa рaк нa прocтaтaтa.

Коментари

Задължително поле